Hamburger Börs on parhaalla mahdollisella paikalla, aivan
Turun torilla sijaitseva hotelli. Osa sen sisustusta on rakennuksen historiaa
kuvaavat taulut. Hauskoja huomioita niistä oli se, että noin 100 vuotta sitten
kaikki liikkeet palvelivat ruotsinkielisinä ja 60 – luvulla hotellin edustan
olivat miehittäneet vuosikymmeniä myöhemmin kulttimaineen saaneet Fiat 600
autot.
Koska blogin pääpaino on ruokailuissa, niin hotelli kuvaus
erittäin lyhyesti. Juhlavat puitteet, sijaintiin suhteutettuna hiljaiset
huoneet ja yleiseen korkeaan statukseen verrattuna nukkavierut huoneet.
Aamiainen oli hotellin tason mukainen, eli keskimääräistä
suomalaista monipuolisempi ja myös maukkaampi. Graavilohi ja osa silleistä olivat
todennäköisesti joltakin paikalliselta toimittajalta vakuumituotteiden sijaan. Salaatit
olivat hyviä monipuolisuutta riitti. Kuva kertoo enemmän omista valinnoista,
kuin valikoimasta. Sen ei saa antaa hämätä –ja minun mielestä kummassakaan ei
ollut vikaa.
Kritisoitavaa sen sijaan voisi löytää Kuninkuusravien VIP –
ruokailusta. Ei se kuitenkaan niin huono ollut kuin kuvasta voisi päätellä. Lämmin
ruoka haettiin myöhemmin, paahdettuja uunikasviksia ja ylikypsää oikein
suolaista possua. VIP status asettaa paineita ruoan laadulle ja esillepanolle.
Kunkkarivipin suuri kävijämäärä, todennäköisesti vajaa 2000 / päivä taas
asettaa haasteet toteutukselle. Minimivaatimukset täyttyivät. Jonot olivat
lyhyet, ruoka riitti hyvin ja sen maku oli hyvä. Lautasten poiskeräämisessä,
tai sen kulttuurin ymmärtämisessä, että VIP ruokailussa olisi kiva syödä kylmät
ja lämpimät erikseen oli ajoittaisia puutteita. Myös paikallisuutta olisi
voinut lähiruokatrendin harjalla tuoda esiin. Toisaalta ymmärrän, että Catering
yrittäjä ei halunnut isoa näkyvyyttä teltassa. Tosin silloin kun näin on
tapahtumassa, kuuluisi järjestäjän kysyä – Miksi?
Illalliselle ehti tapahtumasta hyvin. Olimme varanneet
pöydän Hamburger Börsin alakerrassa olevasta Frans & Emeliestä. Valintaan
vaikutti eniten helppous ja mahdollinen kiire, joka ei eskaloitunut
reaaliseksi. Vanhojen Fransmannnien uudelleenbrändäys on mielestäni askel
oikeaan suuntaan. Ruokalista on sopivan laadukas, mannermainen ja silti
suomalaiseen suuhun sopiva.
Alkupalaksi valitsin mielikuvituksettomasti etanat. Kuvaa
niistä ei ole, koska ne näyttävät usein samanlaisilta. Maku oli hyvä ja leipä
oheen tuoretta. Roquefort juustoa niissä ei paljoa ollut. En myöskään usko,
että rasva oli kokonaan voita, sillä liemen koostumus oli hyvin juoksevaa. Jos
ei etanoita yleensä syö, niin nämä ovat silloin oikein hyvät kokeiltavaksi.
Voisin kehua enemmänkin, mutta yhtenä suosikkiruoistani julistan, että teen
itse vielä paremmat.
Pääruoka valintana oli ruiskuorrutettuja ahvenfileitä.
Vaikuttivat tuoreilta ja sopivasti paistetuilta. Positiivinen yksityiskohta oli
tuoreen sadon porkkanat lisäkkeenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti