Puolisoni toi minut ja kymmenvuotiaan mökille kolmeksi
vuorokaudeksi. Estelyistäni huolimatta marketista ostettiin purkkiruokaa ja
puolivalmisteita puolen rykmentin viikon tarpeisiin. Suomalainen mies pärjää
kyllä mökkiolosuhteissa makkaralla, itse kalastetulla kalalla ja tarvittaessa
marjoilla ja sienillä. Sienimaastoja en mökkiseudulta kovin hyvin tunne, mutta
mustikkaa ja vadelmaa täältä olisi helppo kerätä.
Ensimmäisen illan puolentoista tunnin uistelun saalis oli
pari noin 800 gramman haukea ja yksi irti päästetty pikkuahven. Hauet olivat
hieman liian pieniä amatöörin fileoitavaksi, mutta juuri sopivia
savustuspönttöön. Eli veneen rantautumisen jälkeen suolistus ja huolellinen
pesu ja vatsa yöksi täyteen merisuolaa. Lounasaikaan kaavin ylimääräisen suolan
pois ja laitoin 35 minuutiksi pönttöön. Liekki grillissä oli iso, mutta grillin
ollessa korkea ja puille suunniteltu, niin pönttöön tuli juuri sopiva ja
tasainen lämpö. Väriä ja savunmakua otettiin neljällä sokeripalalla ja kahdella
lapsenkourallisella leppälastua.
Haukea ei siis tarvinnut edes suomustaa. Nahka irtosi
kevyesti vetämällä. Liha oli oikein maukasta ja molempien lautaset oli
aterioinnin jälkeen tässä kunnossa.
Illalla uusi tunnin uistelu, jonka saaliista saisi
kömpelömmälläkin puukon käytöllä fileet. Puntaria ei ollut mukana, mutta netin
taulukoiden mukaan tuollainen 65 senttinen hauki lienee noin parikiloinen.
Kalastuksen hienouksista en tiedä mitään, mutta jos tässä
järvessä kalastusta haluaa harjoittaa, niin suosittelen oheista uistinta, johon
tarttuu niin kymmensenttinen ahven, kuin reilu ruokahauki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti