Vitello Tonnato on perin suosittu alkuruoka usealla suunnalla Italiaa. Kyseessä on kuitenkin tuhti ruoka, joten pikkulisäkkeillä siitä saa mielestäni myös mainion pääruoan.
Parhaiten ruoan valmistus onnistuu, jos paistaa naudan sisä / paahtopaistin jo edellisenä iltana, jotta se ehtii vetäytyä kunnolla. Paistolle löytyy monia lämpötilasuosituksia niin uunille, kuin loppulämpötilalle. Paistoaika on toissijainen, kunhan paistia ei päästä kypsymään liiaksi. Mielestäni paras loppulämpötila keskellä paistia on 68 -70 astetta.
Tonnato valmistuu öljyyn säilötystä tommikalasta, sardiineista, kapriksista, oliiviöljystä, mausteista ja kananmunasta, sekä pienestä määrästä sitruunamehua. Kaikki nämä vaan sauvasekottimella sekaisin ja tarjoiluastiaan.
Lopputuloksena juhlavaa ja hyvää
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti