perjantai 22. heinäkuuta 2016

Rokkia. luomua ja talouskyljyksiä

Hyvät raaka-aineet ovat avain onnistumiseen, kun ruokaa valmistaa kenttäolosuhteissa. Menu oli talouskyljyksiä, perunoita, halloumia ja salaattia.



Kaikki salaattiainekset ja perunat olivat luomua. Salaatinlehdet S - Marketista. Kaikki muut Lahden Ruokaosuuskunnalta, ROKilta. Ruokaosuuskunta myy sato-osuuden noin 300 euron vuosikustannuksella. Satokausi kestää kesän alusta melko pitkälle syksyyn. Näin sesonkiaikana sato riittää meidän taloudessa miltei koko sadonjakovälin. Pienemmille talouksille sato-osuuden saa myös puolikkaana. Hinnan lisäksi sato-osuuteen liittyy 10 tunnin talkootyövelvoite. Talkootyö on pääsääntöisesti sadon jakoon, tai peltotöihin liittyvää toimintaa. Ainakin minä koen sen myös pedagogisesti mahdollisuuksia tarjoavana.




Talouskyljys kuului maalla kasvettuun lapsuuteeni säännöllisenä ruokana. En tiedä miksi se on kadonnut lähes kokonaan markettien valikoimasta. Tästä syystä koin voimakasta lihanhimoa, kun mökkipaikkakunnan S - Marketista löytyi Kivikylän talouskyljyksiä. Maku hipoi täyttä kymppiä. Osuus onnistumiseen oli hyvällä, tuoreella raaka-aineella, onnistuneella grillauksella ja myös nostalgialla. Omia kokkauksia tulee helposti kehutuksi, mutta jos ette tekstiäni usko, niin uskokaa seuraavaa kuvaa. Kasvisravintoon keskittyvät ampiaisetkin olivat pitkään ja innolla luiden kimpussa, joten niiden täytyi olla hyviä:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti