En ole innokas kokeilemaan mitään uutta. En mielelläni osta
valmiiksi marinoituja tuotteita. En pidä vieraskielisistä termeistä kotimaisen
ruoan yhteydessä. Kuitenkin kävelin eilen lähimarketista kotiin mukanani
Helsingin kauppiaiden Flatbone – pakkaus. Päällimmäisenä valintaan vaikuttavana
tekijänä oli nälkä ja tuoreen lihakuorman saapumisen viivästyminen.
Eivät nämä ”lyttäluut” meidän lähiön muitakaan asukkaita
olleet kovasti puhutelleet, sillä pakettiin oli liimattu parasta ennen
päiväyksen lähestymisestä viestivä punakylkinen -30% tarra. Tuskin näistä
meidän marketin hittituotteita tulee jatkossakaan, mutta toivon
ruokaharrastuneen porukan löytävän tämän tuotteen siinä määrin, että se säilyy
markkinoilla.
Lyhyt googlen käyttö kertoi, että kyseessä on erilainen
leikkaus porsaan sisä- ja ulkofileen välistä, siten, että flättien luiden
väliin jää filettä ihan mukavissa määrin. Jos tätä johonkin vertaisi, niin
lähinnä ribseihin. Syötävää on suhteessa hieman enemmän ja liha ehkä vielä
maukkaampaa. Lisäksi plussapuolena on lyhyempi valmistusaika.
Paketti kehotti grillaamaan kymmenisen minuuttia, tai
hauduttamaan uunissa 40 minuuttia. Minun ratkaisu oli paistaa nopeasti pinta ja
jättää pannulle hautumaan noin puoleksi tunniksi kannen alle miedolle lämmölle.
Ohessa oli uunissa kypsennettyä luomurosamundaa ja punajuurta. Ei annos
erityisen kauniilta vaikuttanut, mutta maku oli hyvä.
Toivon tuotteen säilyvän jatkossakin valikoimissa, sillä
tästä on helppo tehdä monen suuhun sopiva ruoka. Vielä kun tämän saisi ilman
marinadia, jotta pääsisi maustamaan itse. Tosin valmismarinadi on lajissaan
hyvä.
Täällä uusi lukija. Jostain feispuukista löysin. Ihan kiva lisä tähän plokimaailmaan!
VastaaPoista