Tänään oli taas Rokilla sadonjakopäivä, joten luvassa oli
hyvää ruokaa. Työt pitivät koko ruokakuntamme kiireisenä, joten ruoanlaittoon
ryhtymiseen tarvittiin ylimääräinen kimmoke, jollaiseksi kukkurakorillinen
kasviksia riitti mainiosti. Pääraaka-aineina oli kuitenkin klassisesti hyvin
yhteensopivat kana ja pekoni. Kana paistettiin Lecrossetilla, pekoni oli
grillattua.
Päälisäkkeenä oli luomurosamundasta ja mantelimaidosta tehty
perunamuhennos. Lisäksi lautaselle sopi salaatin ohella härkäpapuhöystöä. Se
tehtiin paistamalla ensi valkosipuli voissa ja lisäämällä oliiviöljy, jonka
jälkeen sekoitettiin keitetyt, eilen poimitut pienet härkäpavut. Mausteena oli
vain saman pellon yrttejä.
Jos pelkistä härkäpavuista saa näin hyvää, niin ehkä se
nyhtökaura ei ole sittenkään niin kammottavaa, kuin maskuliinisessa mielessäni
olen kuvitellut. Maistamiseen on vielä matkaa, mutta osa ennakkoluuloista
kumoutui tänään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti