Dieetin piti alkaa tänään. Ei alkanut vielä, mutta illalle
on sentään tunnin sulkapallovuoro, joten pienin askelin kohti terveellisyyttä.
Eiliseltä jäi pari makkaraa ja etätyöt tarjosi riittävästi aikaa perinteisen
ruskean kastikkeen tekemiseen.
Ainoa poikkeus perinteiseen oli lampaanlihakuutio, joka on
ostettu aikanaan Leppävaaranraitilla olevasta pääosin paikalliseen
pienyrittäjien palveluun painottuvasta kehitysmaakaupasta, jonka ainoa
kantasuomalainen olen ollut jokaisella käyntikerralla. Tuotteet ovat aina
olleet hyviä ja usein myös edullisia. Tämä lihaliemikuutio sopii hyvin myös
suomalaiseen ruskeaan kastikkeeseen.
Ruskeahkolla ja ruskealla kastikkeella on valtava ero
maussa. Oikeaa ruskeaan kastikkeeseen ei tarvita puuhellaa, eikä valurautapannu.
Ripaus malttia odottaa ja hiven rohkeutta jatkaa riittää. Ensimmäisen kuvan
ruskistus ei riitä, jälkimmäisellä maku on ainakin minun ja perheeni suun
mukainen.
Viimeisen kuvan lautanen oli
santsikierroksen jälkeen syötä tyhjäksi alle puolessa tunnissa ruoanlaiton
aloittamisesta, joten aika ei ole este ruoanlaitolle edes työpäivinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti