Kastikkeena salaatille oli ainoastaan oliiviöljy, joka
Tietäväinen Foodsin ruokapiirin kautta myymä luomutuote. Ravintorasvoina
oliiviöljyt ovat kai kaikki hyviä, mutta maussa niissä on isoja eroja.
Ilmeisesti kuitenkin samaan tapaan, kuin viineissä, niin hinta ja laatu eivät
aina kulje käsi kädessä. Tämä yksilö on ollut meille mieluinen.
Illalliseksi söimme sinisimpukoita. Valitettavasti Lahden
kauppahallista, tai marketeista ei päivittäin löydy valikoimasta simpukoita,
joten niitä täytyy haluta silloin, kun tarjontaa on. Puolisoni on asunut
pitkään Ranskassa, joten reseptejä sikäläisen arjen herkulle on.
Simpukat oli keitetty lyhyesti valkoviinissä, jota oli
höystetty hieman kermalla. Makua oli täydennetty oikein hienoksi silputuilla
yrteillä. Simpukat nautittiin tuoreen patongin kanssa.
Hyvää oli ja kahteen henkeen koko vadillinen tyhjeni.
Post Mortem
Kaikki simpukoista kirjoittamani on puppua. Noin me yleensä
simpukat valmistamme, mutta nyt niitä tuoreita ei saanut mistään. Siis
lämmitimme muutamassa minuutissa auki kaksi Lidlin pakastealtaan tarjouksesta
2.49 yksikköhintaan ostettua valmispakastetta.
Lopputulos oli, että simpukat maistuivat ihan yhtä hyviltä,
kuin tuoreena keitetyt ja huolella maustetut. E – koodeja oli hieman enemmän,
mutta ei niitäkään terveysriskiksi asti. Oli hinta-laatu suhteeltaan jättipositiivinen
yllätys, joka saa paikan pakastimestamme yllätysvieraiden varalle.
Jotta huijaus olisi täydellinen, niin vuodenajasta
huolimatta söimme jälkkäriksi saksalaisia mansikoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti