70 - luvun keittiössä ei kikkailtu välineillä, eikä hifistelty mausteilla. Silakkapihvit maistuivat silloin kuitenkin hyviltä, myös ilman muistin ulkokultausta. Mitä 70 - luvun äideillä oli? Suolaa yli nykysuositusten - joo. Voita - kyllä. Ja sitä, mikä helposti nykykiireessä unohtuu - aikaa!
Siis näillä opeilla ja tuoreilla silakoilla kohti iltaruokailua. Pihvit ensin ruisjauhoseokseen, jonne oli lisättynä suolaa, mustapippuria ja sitruunapippuria. Muuta ei tarvittu.
Pannulle reilusti, mutta kohtuullisesti voita. Lämmitys ensin ja sitten pihvit kypsymään. Ja isoäidin neuvoja muistellen, pidettiin fileitä pannulla vielä muutama minuutti kypsymisen jälkeenkin. Valmistusaika oli kiireettömyydestä huolimatta ihan kohtuullinen. Se viimeinen viisiminuuttinen oli vaan maun ja ruokailukokemuksen kannalta ratkaiseva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti