Lihakeitto on melko pitkän valmistusajan vaativa, mikäli käyttää perinteisiä keittolihoja. Porsaan niska on edullinen, makuisa ja nopeasti valmistettavissa oleva keittoonkin sopiva liha.
Liha kannattaa paloitella noin 15-20mm sivuiltaan oleviksi kuutioiksi. Niskan rasvaiset osat sopivat soppaan siinä missä muutkin. Mitään erityiskäsittelyä ei tarvita. Ruskistin lihapalat ensin pannulla melko runsaassa voissa ja kaadoin värin vaihdon jälkeen kaiken padasta keittokattilaan samaan aikaan, kun laitoin sinne perunat, sipulit ja porkkanat.
Kasvisten kypsyessä possun niskapalat kypsyivät ja mureutuivat samanaikaisesti. Lähes valmiiseen keittoon vielä loraus sesam - öljyä. Kokkailuuni kriittisesti suhtautuva ystäväni piti keittoa lajinsa parhaisiin kuuluvana. Pidän syynä tähän kasler - lihaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti