keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Santa Fe Express, Lahti Karisma

Santa Fe on meksikolaistyyppistä ruokaa Lahden torin kulmalla tarjoileva ravintola, josta minulla oli positiivisia kokemuksia jo kauan ennen kaupunkiin muuttoa. Lahti on hyvä ruokakaupunki, joten kovin usein en ole ravintolassa tullut ruokailleeksi. Tämä pariin otteeseen peräkkäin tapahtuneen ruokien ennenaikaisen poiskeräämisen vuoksi. Olen entinen opettaja ja tottunut syömään kouluruokalatahdilla. Jos minulta viedään puolillaan oleva lautanen alkuruokaa pois ja tuodaan pääruoka tilalle, niin logistiikkaongelma on keittiön ja pöydän välissä, ei haarukan ja suun.

Nuo synnit ovat jo varmuudella vanhentuneita. Keskustaan en kuitenkaan mennyt, vaan uudehkoon kauppakeskukseen, Karismaan. Siellä on kahden paikan ketjun sivuliike, Santa Fe Express.

Alkuruoaksi tilasin nacholautasen jauhetulla naudanliha - pekoni kastikkeella höystettynä.

Tilaus tehtiin tiskiltä ja annos tuli pöytään suurinpiirtein ennen istumaan ehtimistä. Tässä kohdassa plussaa ripeudestä. Toki jälkianalyysissä saattoi tulla mieleen, että ruokaa ei (tietenkään) ollut valmistettu minulle, vaan koottu valmiina olevista aineksista. Annos ei ollut ainakaan häiritsevän tulinen, mutta makua siinä oli ihan mukavasti. Juustoa oli enemmän, kuin kuvasta voi päätellä.

Pääruoaksi otin Seafood Pedron, tutustumatta valmiiksi mitä se tarkoittaa. Tarkoitti runsaalla salaatilla ja kastikkeilla täytettyä maissilettua, jonka päällä oli pari paistettua lohipalaa ja kolmen katkaravun miekka. Pitäisikö annokseen suhtautua tyytyväisyydellä, vai tekojuhlavuutta kritisoiden?

Kyllä suomalaiselle miehellekin on parempi, että ruoka tarjoillaan kauniisti annosteltuna, eikä vaan lautaselle kauhottuna. Myös silloin, kun asettelu on parasta, mitä ruoassa on. Seafoodia ei mahdottoman paljoa annoksessa ollut, mutta se oli hyvän makuista. Kastikkeita salaatissa oli riittävästi ja maku oli sopivan meksikolainen.

Jos lapsille esittelee meksikolaista ruokaa, niin Santa Fe on varmasti hyvä vaihtoehto. Jos treffeillä pitää tehdä vaikutus kutsutulle, niin silloin on parempi valita ravintola, jossa ruoka valmistetaan - ei lämmitetä tilauksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti