sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Bistro Popot - Lahti

Lahteen nousi vajaa vuosi sitten vanhan kenkäkaupan tiloihin uusi Bistro - Popot. Ravintolan yrittäjillä on taustaa finediningista ja ymmärrystä Lahden kuluttajakäyttäytymisestä. Onneksi, sillä kunnianhimoisessa liikeideassa molempia tarvitaan. Lahti on mainettaan parempi ruokakaupunki ja täällä on valinnanvaraa, kun haluaa mennä ulos syömään. Bistro Popot haluaa tarjoilla laadukasta ja kohtuuhintaista ruokaa helposti lähestyttävissä puitteissa. Puitteet olivat kauniit ja tarjoilu ystävällistä ja osaavaa. Oliko se helposti lähestyttävää - sitä en tiedä. Monet asiakkaista oli ylipukeutuneita bistroon, mutta toisaalta suomessa ei ole samaa bistrokulttuuria, kuin Ranskasta, josta konseptia on tänne tuotu.

Alkupalavalintanamme oli maistelulautanen, joka oli varmaan paras valinta alkuun. Tarjolla oli maistelupaloja monista ei vaihtoehdoista. Lautanen oli runsas ja antoi hyvän kuvan ravintolan tarjoamasta. Hauska yksityiskohta oli rabbitwings.

Pääruoaksi valitsin päivän pihvin. En edes muista mikä se oli, mutta kuvassa se näkyy. Tilasin pihvin "niin raakana, kuin ilkeätte tarjoilla" ja se tosissaan tuli medium miinuksena siten, että maku oli parhaimmillaan. Pihvi oli hyvä ja kastike sille sopiva.

Olin kuullut etukäteen hyvin kahtia jakautunutta palautetta ravintolasta. Toisaalta ylistävää, toisaalta korostetun voimakasta kritiikkiä, jostakin pienestä yksityiskohdasta. Mielestäni kritiikki oli johtunut vääristä odotuksista. Kyseessä on bistro jonne on helppo mennä ja josta saa hyvänmakuista ruokaa kohtuullisella hinnalla. Sellaisena Popot on Lahden paras ja kestää vierailut kyllä muualtakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti