tiistai 16. elokuuta 2016

Flatbone


En ole innokas kokeilemaan mitään uutta. En mielelläni osta valmiiksi marinoituja tuotteita. En pidä vieraskielisistä termeistä kotimaisen ruoan yhteydessä. Kuitenkin kävelin eilen lähimarketista kotiin mukanani Helsingin kauppiaiden Flatbone – pakkaus. Päällimmäisenä valintaan vaikuttavana tekijänä oli nälkä ja tuoreen lihakuorman saapumisen viivästyminen.


Eivät nämä ”lyttäluut” meidän lähiön muitakaan asukkaita olleet kovasti puhutelleet, sillä pakettiin oli liimattu parasta ennen päiväyksen lähestymisestä viestivä punakylkinen -30% tarra. Tuskin näistä meidän marketin hittituotteita tulee jatkossakaan, mutta toivon ruokaharrastuneen porukan löytävän tämän tuotteen siinä määrin, että se säilyy markkinoilla.

Lyhyt googlen käyttö kertoi, että kyseessä on erilainen leikkaus porsaan sisä- ja ulkofileen välistä, siten, että flättien luiden väliin jää filettä ihan mukavissa määrin. Jos tätä johonkin vertaisi, niin lähinnä ribseihin. Syötävää on suhteessa hieman enemmän ja liha ehkä vielä maukkaampaa. Lisäksi plussapuolena on lyhyempi valmistusaika.

Paketti kehotti grillaamaan kymmenisen minuuttia, tai hauduttamaan uunissa 40 minuuttia. Minun ratkaisu oli paistaa nopeasti pinta ja jättää pannulle hautumaan noin puoleksi tunniksi kannen alle miedolle lämmölle. Ohessa oli uunissa kypsennettyä luomurosamundaa ja punajuurta. Ei annos erityisen kauniilta vaikuttanut, mutta maku oli hyvä.

Toivon tuotteen säilyvän jatkossakin valikoimissa, sillä tästä on helppo tehdä monen suuhun sopiva ruoka. Vielä kun tämän saisi ilman marinadia, jotta pääsisi maustamaan itse. Tosin valmismarinadi on lajissaan hyvä.


1 kommentti:

  1. Täällä uusi lukija. Jostain feispuukista löysin. Ihan kiva lisä tähän plokimaailmaan!

    VastaaPoista