tiistai 2. elokuuta 2016

Ripaus timjamia

Tai sitten ei. Paistettu sipuli, mustapippuri ja suola riittää.



Dieetin piti alkaa tänään. Ei alkanut vielä, mutta illalle on sentään tunnin sulkapallovuoro, joten pienin askelin kohti terveellisyyttä. Eiliseltä jäi pari makkaraa ja etätyöt tarjosi riittävästi aikaa perinteisen ruskean kastikkeen tekemiseen.

Ainoa poikkeus perinteiseen oli lampaanlihakuutio, joka on ostettu aikanaan Leppävaaranraitilla olevasta pääosin paikalliseen pienyrittäjien palveluun painottuvasta kehitysmaakaupasta, jonka ainoa kantasuomalainen olen ollut jokaisella käyntikerralla. Tuotteet ovat aina olleet hyviä ja usein myös edullisia. Tämä lihaliemikuutio sopii hyvin myös suomalaiseen ruskeaan kastikkeeseen.



Ruskeahkolla ja ruskealla kastikkeella on valtava ero maussa. Oikeaa ruskeaan kastikkeeseen ei tarvita puuhellaa, eikä valurautapannu. Ripaus malttia odottaa ja hiven rohkeutta jatkaa riittää. Ensimmäisen kuvan ruskistus ei riitä, jälkimmäisellä maku on ainakin minun ja perheeni suun mukainen.





Viimeisen kuvan lautanen oli santsikierroksen jälkeen syötä tyhjäksi alle puolessa tunnissa ruoanlaiton aloittamisesta, joten aika ei ole este ruoanlaitolle edes työpäivinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti