tiistai 30. elokuuta 2016

Punakampelaa chili - pomeranssikastikkeessa

Tiistailounaaksi valmistin punakampelaa, pakasteesta.



Perunasosetta oli eiliseltä ylijääneenä. Kampelan paistaminen on yksinkertaista. Hieman luomuvoita pannulle. Suolaa ja mustapippuria rasvan sekaan ja parikolme minuuttinen molemmin puolin.

Pakastekala ja eilisen tähteet huutavat kastiketta, tai jotain millä ruoan voisi ulkokullata. Sitruunamehu oli loppu, sitruunoita ei löytynyt mistään. Sitruunamelissaa olisi ollut, mutta omat haasteensa silläkin olisi kastike maustaa. Siis päädyin penkomaan kuivamaustehyllyä.

Kastikkeesta tuli mielestäni siinä määrin onnistunut, jotta sen valmistus kannattaa maailmalle jakaa. Runkona oli vaimon maitokammoisuuden vuoksi makeuttamaton mantelimaito. Kastikkeen suurusteena toimi vaalea maissitärkkelys. Chilejä murskasin kastikkeeseen neljän linnun silmän verran, Ne toimisivat paremmin murskaamattomina, mutta silloin haudutusaikaa pitäisi olla nyt käytettävissä ollutta kahdeksanminuuttista enemmän. Raikkautta kastikkeelle antoi reilu ruokalusikallinen pomeranssinkuorijauhetta. Kastikkeen väri oli puolestaan jauhetusta paprikasta. Lisäksi oli ripaus suolaa. Siis erittäin yksinkertaista. Valmistusaika oli kokonaisuudessaan alle 15 minuuttia.

Ei tällä Michelintähtiä ansaita, mutta peitotaan ainakin lähialueen lounastarjonta.

Kasvikset lautaselta puuttuivat, mutta söin valmistaessa kolme palkoa herneitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti