maanantai 10. lokakuuta 2016

Helppo Oktoberfestkattaus

Parasta saksalaisessa ruoassa on bratwurstit ja bretselit. Molemmat sopivat hyvin lokakuiseen Oktoberfest teemaan. Nykyään Oktoberfest tunnetaan olutjuhlana, mutta alun perin juhlassa ei saanut alkoholia edes nauttia. Kansanjuhlalla ja oluella on kuitenkin vahva yhteys. Esimerkiksi Saku olut aloitti menestyskulkunsa aikanaan Tallinnan maatalousnäyttelystä.



Bretselit hain laiskuuttani Lidlin paistotiskiltä. Bratwurtit K –Supermarketin uutuusosastolta. Hapankaalia en hakenut mistään. Se olisi kyllä perinteisesti kuulunut oheen, mutta ainakin lasten lautasille asteltuna se olisi myös jäänyt sinne. Colechaw –salaatissa on kaalia paljon maistuvammassa muodossa, joten sitä lisäkkeeksi.

Makkaran laitoin pannulle kovin odotuksin, sillä Kivikylän tuotteisiin on harvoin joutunut pettymään. Tällä kertaa pieni pettymys oli paistosuositus. Mielestäni ehdotettu 7 – 10 minuuttia miedolla lämmöllä ei riitä, vaan toteutunut paistoaika oli noin vartin mittainen. Ehkä makkarat olisivat kypsyneet jo aiemminkin, mutta ainakin ne kestivät minun pitkän kaavan mukaisen lämmittämisen. Maku oli positiivinen yllätys. Porin torigrillin 80 – luvun bratwursteja ei voita mikään, mutta tämän vuosituhannen eliittiä nämä olivat. Niin ja sen torigrillin paikalla palvelee nykyään Hesburger.




Currykastikkeita on valmiina myynnissä, mutta ne eivät ole minua miellyttäneet. Siksi ratkaisuna oli maustaa valmismajoneesi itse teemaan sopivaksi. Eli valmiiseen perusmajoneesiin kurkumaa, mustapippuria ja chiliä, sekä koemaistamisen jälkeen vielä hieman chiliä lisää. Saksalaisempaa makua saa etsiä. Rakenne oli perintestä saksalaista currykastiketta kompaktimpaa, mutta se vaan helpotti ateriointia.





Sen verran olut kuuluu perheillalliselle tässä teemassa, että kaivoin jääkaapin perukoilta viime kesän 
saksalaisvieraiden tuliaisen, olutketsupin. Lisäksi pilkoin lautaselle makua antamaan punasipulia, jonka annoin marinoitua puolisen tuntia punaviinietikassa. Pehmensi makua sopivasti. Jos tarkkaan katsoo ensimmäistä kuvaa, niin lautasella on myös knöödeli, joka lienee suomennettuna perunamyky. Jonkinlainen perunaraasteen ja erikeepperin sekoitus, jollaisen teeman innoittamana ostin toisena vuonna peräkkäin, kun arvelin että olisin saattanut itse aiheuttaa edellisellä kerralla maun ja koostumuksen epäonnistumisen, mutta kahta kertaa peräkkäin ei voi perunan keittämisessä epäonnistua. Tuote  vaan on huono.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti