sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Tulinen katkarapukeitto kylmään syysiltaan

No ei tämä syksy nyt vielä kovin kylmä ole, vaikka ensipakkanen kuurasi viime yönä maan. Eikä tämä keittokaan liian tulinen ollut, mutta hyvän makuinen.

Keittoja tulee syötyä liian vähän. Vaikka ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Tämän keiton toteutukseen meni kaupasta kotiutumisen ja ensilusikallisen välissä korkeintaan 20 minuuttia.
Ainekset olivat keittoon laittojärjestyksessä, siis reseptin tapainen: 1,5 litraa vettä, 3 kalaliemikuutiota, 1 iso sipuli, 2 isoa porkkanaa tosi ohuiksi siivutettuna, puolikas palsternakka. Pieni luova tauko, jonka jälkeen pieni hernemaissipaprikapussi ja noin 100 grammaa pakastepapuja. Pian tämän jälkeen pahvipurkillinen kookoskermaa ja kaksi pikkupussia katkarapunuudeleita mausteseoksineen.

Pari minuuttia edellisestä ja 300 grammaa valmiita kalakeittopaloja ja pussillinen (180g) pieniä katkarapuja. Noin 5 minuuttia ja keiton sai nostaa valmiina pöytää.

Mausteina oli reiluhkosti Meiran tulista chilijauhetta, kehitysmaakaupan kurkumaa, valkopippuria, ripaus suolaa ja runsaasti paprikajauhetta - lähinnä värin vuoksi.

Maku oli hyvä. Onneksi kyseessä oli ruokahetki vaimon kanssa, eikä edes virtuaaliset ensitreffit. En toimiintunut murskaamaan nuudeleita, vaan pudotin ne sellaisenaan keittoon. Makuun tämä ei vaikuta, mutta pitkien nuudelien syöminen keiton seassa voisi naurattaa lastentarhan lounashetkessä, mutta kahden aikuisen sohlaaminen venyvän keiton kanssa ei ollut kaunista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti