tiistai 29. marraskuuta 2016

Uunissa haudutettu merellinen risotto

Ylivoimaisesti parhaat riisit risottoa varten on viljelty Italiassa - tietysti. Risotto ei kuulunut suosikkiruokiini, kun aloitin säännöllisen epäsäännöllisen Etelä - Italiaan suuntautuvan matkailun. Siellä nautitut risotot ovat nostaneet ruoan myös kotimme ruokapöytiin.


Laadukkaan risoton valmistus ei onnistu kiireiseltä kokilta, vaan valmistaminen ottaa aikaa. Ensi kuullotettiin riisi ja runsas määrä sipulia liedellä, jonka jälkeen risottoa alettiin keittää hiljaisesti kokoon. Liemi oli maustettu parilla katkarapukuutiolla, tillillä ja reilulla määrällä valkosipulia. Valkoviiniä olisi ollut hyvä olla, mutta nyt ei ollut.


Lähes kokoon kiuhuneeseen risottoon lisättiin katkarapuja, turskafilettä ja vuohenjuustoa ja siirrettiin kokonaisuus miedolle lämmölle uuniin vajaaksi tunniksi. Tulos hipoi täydellisyyttä. Tosin katkaravut ja vuohenjuuston olisi voinut lisätä vasta jonkin verran turskan jälkeen - ne kun ei kypsymistä vastaavalla tavalla kaipaa.

Pannulliseen mahtui tuhti illallinen ja seuraavan päivän lounas kahdelle - eikä yllätysvieraankaan olisi tarvinnut nälkäisenä poistua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti