tiistai 8. marraskuuta 2016

ResQ Lahti

Ruoka ResQ sai aloittaessaan kohtuullisen hyvin mediahuomiota, mutta itse en silloin toimiintunut ideaan tarttumaan. RuokaResQ idea on vähentää hävikkiä ja toimia siten pallomme hiilijalanjälkeä keventävänä elimenä. Ravintoloille ResQ tarjoaa mahdollisuuden hävikin vähentämiseen ja kokonaan uuden asiakasryhmän löytämiseen. Minä uskon myös, että positiivisilla kokemuksilla ravintoloiden ResQ asiakkaista voisi hyvin tulla myös varsinaisia asiakkaita.

Lahti tuli ResQeen mukaan ensimmäisten joukossa, mutta kaupunkimme ravintolat eivät vielä ole kaikkein aktiivisimpien joukossa. Kuitenkin ensi yrittämällä löytyi neljä ravintolaa, joiden tarjonnasta pääsi valitsemaan. Naapurikaupungissamme Kouvolassa toiminta on huomattavasti vilkkaampaa tällä hetkellä.

Motiivi ResQeen tarttumiseen oli luontainen kiinnostus ruokaan ja myös eettiseen toimintaan - silloin, kun se on tehty itselle helpoksi. Lisäksi olimme tänään molemmat puolisomme kanssa flussassa. Lounas tuli korvatuksi sämpylöillä, joten päivällisen tilaaminen ravintolan ylijääneistä lounaista oli luonnollinen valinta.

Etnisten ravintoloiden tarjonta ei osoittautunut omaan suuhun sopivaksi, joten valinta osui Ravintola Fellmannian lihakeittoon. ResQ sovellus on koodattu todennäköisesti parikymppisten idealistien toimesta, joten käyttöliittymä on meille 40+ ihmisille hieman hankala alkuun. Alkuhankaluuksien jälkeen valikoimaa pääsi hyvin selaamaan ja maksaminen oli helppoa.

Fellmanniassa meillä oli kaksi annosta valmiina, kun nimemme kerroimme. Hakemisen jälkeen puhelimeen tuli vielä oheinen kiitosviesti:


Itse lounaat tuli fiksun oloisissa pahviastioissa ja soppa maistui lämmittämisen jälkeen hyvälle, kuten Fellmannian noutopöydän jäljiltä kuuluukin. Annoksen hinta oli 3,50. Tyhjää parempi yrittäjälle, pieni siivu ResQ toiminnan ylläpitäjälle, alvit valtiolle ja hyvä mieli asiakkaalle.

Konsepti on mielestäni hyvä, eikä ainakaan vähennä normaalia lounasravintolamyyntiä. Itse asiassa Fellmannia sai tästä pienen korvauksen hävikistä ja mainoksen, joka muistutti minua tämän lounasravintolavaihtoehdon olemassaolosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti