tiistai 13. joulukuuta 2016

Ravintola F-Hoone, Telliskivi, Tallinna

Venäjänkielisestä, keskustan liepeillä sijaitsevasta boheemislummista, Telliskivestä on tekeytynyt viime vuosina trendikäs hipsterikeskittymä. Alueella on vanhoihin, hylättyihin teollisuuskiinteistöihin rakentuneita käsityö -ja sisustusliikkeitä, pop - up taidenäyttelyitä ja myymälöitä, sekä taiteeseen ja käsitöihin painottuneita kirpputoreja. Myös kaikissa tukipalveluissa, kuten ravintolatoiminnassa huokuu sama henki.

Telliskivi on vain 10 minuutin raitiovaunumatkan päässä Tallinnan keskustasta, joten sinne ehtii ruokamatkalle yhtä nopeasti, kuin Vanhankaupungin ytimeen. Tunnetuin alueen ravintoloista on rakennuksensa mukaan nimetty F - Hoone.



Ravintolan sisustus on alueen hengen mukainen ja kahta samanlaista tuolia ei löydy - ainakaan vierekkäisiltä sijoilta. Ruokalista on melko konstailematon ja hinnat huokeita. Ruoka on hyvää, eikä paikan kulttimaine ole tullut aiheetta.

Söimme alkupalaksi kahden hengen maistelulautasen, jossa oli ainakin juustoja, kinkkua, paistia, suolakurkkuja, oliiveja, artisokkia ja montaa muuta.



Söin lisäksi alkuun kolmen sipulin keiton, jossa oli sipulien lisäksi nuudeleita, keitettyä kananmunaa ja kalaa. Korianterilla maustettu keitto ei edusta erityistä ruoan korkeakulttuuria, mutta palveli lämmikkeenä pakkaspäivän kävelyn jälkeen.



Pääruokana söin Ankka Confitin, joka oli hyvää. Myös puolisoni valitsema burgeri oli ihan pieteetillä tehty. Sen lisäkkeen olleista porkkanaranskalaisista erityiskehut.

Mikä F - Hoone on? Ensikäynnin jälkeen minulla on mielipide. Hyvin paikan ja ympäröivän toiminnan henkeä kunnioittava, helposti lähestyttävä kansanravintola, joka valmistaa moneen suuhun sopivat annokset laadukkaasti ja tarjoilee ne näyttävästi.

Tuskin siellä viikoittain haluaa ruokailla, mutta mielestäni tällä paikalla on positiivinen ensituulahdus annettavana monista motiiveista vierailemaan tulleille tuleville muukalaisille. Yllytän olemaan yksi niistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti