maanantai 12. joulukuuta 2016

Ravintola Spot, Tallinnan Vanhakaupunki

Ravintola Spot on suosittu, Eurooppalaisen keittiön, ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa. Ravintola on pieni, arvioni mukaan noin 60 paikkainen. Ravintolan mottona on mahdollistaa hyvän ruoan nauttiminen jokaiselle. Hinnat ovat siis maltilliset suhteutettuna ravintolan tapaan valmistaa ja tarjoilla ruoka.

Alkuruokien hinnat olivat yksinumeroisia. Kuvan tartar - pihvi maksoi 8 euroa. Siis edullista. Esillepano oli kaunis, vaikka sitä ei huonosti otetusta kuvasta erityisen hyvin huomaa. Liha oli varmasti tuoretta, eikä keittiössä kootussa pihvissä ollut mitään vikaa. Ei myöskään mitenkään erityisen hyvää makua, tai erityistä vivahdetta josta kertoa.



Pääruokavalintani oli paikallista hirveä mustassa linssisoseessa, voissa paistettujen kasvisten kera. Annos oli nälkäiselle, isolle miehelle pieni. Hirvi on haastava liha valmistaa. Tässä kohdassa ravintola onnistui. Liha oli mehevää ja mureaa. Mitenkään erityisen hyvän makuista se kuitenkaan ei ollut. Annoksen esillepano oli hieno ja kokonaisuus oli toimiva.

Kuitenkin, minun mielipiteeni on, että ravintolan fine diningin ja laadukkaan perusravintolan välimaastossa toimiva konsepti ei sovi minulle. Lähtökohtaisesti en tykkää blogissa kirjoittaa mitään, mikä kenenkään yritystoimintaa hankaloittaa. Tämän jutun kirjoittamisen motiivina kuitenkin on ohjata kaltaiseni, käsittääkseni melko tyypillisen Suomalaisen maun omaavia mieluummin toisaalle. Tallinnassa on monta oikeasti hyvää ravintolaa. Joko fine diningia, tai lähes minkä tahansa keittiön perusravintolaa. Kaltaisilleni löytyy niistä parempia kokemuksia.

Kuitenkin, jos pelkää eksotiikkaa, mutta haluaa turvallisen ja kohtuuhintaisen tutustumisen hienoon illalliseen, niin silloin Spot on omimmillaan. Puitteet on viihtyisät, tunnelma hyvä ja palvelu oikein ystävällistä. Ehkä minäkin annan ravintolalle vielä uuden mahdollisuuden, kunhan listat elävät. Ehkä en, koska muitakin hyviä vaihtoehtoja Tallinnassa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti