keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kanaa, pekonia ja härkäpapuhöystöä



Tänään oli taas Rokilla sadonjakopäivä, joten luvassa oli hyvää ruokaa. Työt pitivät koko ruokakuntamme kiireisenä, joten ruoanlaittoon ryhtymiseen tarvittiin ylimääräinen kimmoke, jollaiseksi kukkurakorillinen kasviksia riitti mainiosti. Pääraaka-aineina oli kuitenkin klassisesti hyvin yhteensopivat kana ja pekoni. Kana paistettiin Lecrossetilla, pekoni oli grillattua.


Päälisäkkeenä oli luomurosamundasta ja mantelimaidosta tehty perunamuhennos. Lisäksi lautaselle sopi salaatin ohella härkäpapuhöystöä. Se tehtiin paistamalla ensi valkosipuli voissa ja lisäämällä oliiviöljy, jonka jälkeen sekoitettiin keitetyt, eilen poimitut pienet härkäpavut. Mausteena oli vain saman pellon yrttejä.



Jos pelkistä härkäpavuista saa näin hyvää, niin ehkä se nyhtökaura ei ole sittenkään niin kammottavaa, kuin maskuliinisessa mielessäni olen kuvitellut. Maistamiseen on vielä matkaa, mutta osa ennakkoluuloista kumoutui tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti