keskiviikko 10. elokuuta 2016

Meksikolaista

Omat muistikuvat koulun kotitaloustunneilta on hataria ja hieman negatiivissävytteisiä. Opetussuunnitelma on todennäköisesti uudistunut melko paljon ja varmuudella parempaan suuntaan. Meidän perheen leivonta -ja ruuanlaittovuoroista iso osa on siirtynyt nyt 13 - vuotiaalle esikoiselle pian kyseisen oppiaineen aloittamisen jälkeen.

Tänään teemana oli meksikolainen ruoka. Siis tortilloja, joihin täytettä kullekin oman maun mukaan, jolloin koko perhe saa juuri sopivan tulista, tai täyttävää. Meksikolainen ruoka on yleistynyt ilmeisen paljon, sillä nykyään tarveaineita saa kaikista marketeista. Kasvikset olivat luomua ja pääosin Rokilta.

Parasta kattauksessa oli raikas ja sopivasti tulinen mangosalsa. Vaikka reseptejä en blogiini juuri kirjoittele, niin nyt sellaiselle olisi ollut sopiva paikka. Salsa valmistui kuitenkin kokeilemalla, joten joudun tyytymään raaka-aine listaukseen: Kypsää mangoa, punasipulia, makeahkoa marketin tuorechiliä, sitruunamehua, korianteria, valkosipulia, suolaa ja mustapippuria, sekä oliiviöljyä.

Salsa sopi hyvin tähän kattaukseen, mutta myös seuraavan päivän ruoan lisäkkeeksi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti