maanantai 22. elokuuta 2016

trahter postipoiss

Nyt tulee sitten näitä Pärnu - Haapsalu pikaloman ruokapäivityksiä.
Ensimmäisenä iltana ehdimme Pärnuun vasta illallisajan kynnyksellä. Lyhyen neuvonpidon jälkeen päädyimme valitsemaan illalliselle Trahter postipoiss - ravintolan. Se mainostaa itseään slaavilaisella keittiöllä. Minä en tiedä mikä ero on slaavilaisella ja venäläisellä keittiöllä. Itse asiassa tämä on venäläisin keittiö, mitä tiedän.


 Ravintolan kotisivujen mukaan se sijaitsee aivan Pärnun keskustassa. Minun mielestä kyseessä on aivan vanhan kaupungin laita, sillä monet muut ravintolat ovat joko pääkadulla ruutlilla, tai sen parilla sivukujalla toisella puolella vanhaa kaupunkia. Muutaman kerran tässä ravintolassa jo käyneenä sinne löytää hyvin. Perjantai-ilta oli lämmin ja asettauduimme syömään sisäpihan terassille, joka tuntui olevan myös muiden asiakkaiden suosiossa, sään suosimana. Alkuun valintana oli juustoinen napostelulautanen. Varsinaiseksi alkuruoaksi otin kirkkaan kalakeiton, jossa oli lohta, turskaa ja katkarapuja. Pidin.

Pääruoaksi valitsin yrteissä kypsytettyä villisian niskaa. Se oli pettymys, sillä villisika on usein hyvää jopa purkitettuna tuotteena. Ei tässä mitään varsinaista vikaa ollut, mutta sitkeämpää tämä liha oli, kuin kotoinen kasler. Lisäksi minä en erityisesti pidä makeista kastikkeista lihalle, jossa kuitenkin on vahvasti makua. Ehkä minun makurajoittuneisuutta, mutta viherpippuri on lihalle mustaherukkaa parempi mauste. Tunnelma paikassa oli hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti