keskiviikko 3. elokuuta 2016

Katkarapusalaattia ja sinisimpukoita



Terveet elämäntavat alkavat pienin askelin onnistua. Lounaaksi katkarapusalaattia, jossa oli perussalaatin lisäksi luomumunia ja oman takapihan yrttejä. Sitruunamelissa on poikkeuksellisen voimakkaan makuista. Mintunlehdet olivat puolestaan jättiläismäisen kokoisia. Varhainen kevät ja runsaat alkukesän sateet lienevät selitys onnistuneelle yrttikasvatukselle, sillä istuttamisen jälkeen yrttipenkki on saanut olla käyttöä lukuun ottamatta omissa oloissaan.




Kastikkeena salaatille oli ainoastaan oliiviöljy, joka Tietäväinen Foodsin ruokapiirin kautta myymä luomutuote. Ravintorasvoina oliiviöljyt ovat kai kaikki hyviä, mutta maussa niissä on isoja eroja. Ilmeisesti kuitenkin samaan tapaan, kuin viineissä, niin hinta ja laatu eivät aina kulje käsi kädessä. Tämä yksilö on ollut meille mieluinen.



Illalliseksi söimme sinisimpukoita. Valitettavasti Lahden kauppahallista, tai marketeista ei päivittäin löydy valikoimasta simpukoita, joten niitä täytyy haluta silloin, kun tarjontaa on. Puolisoni on asunut pitkään Ranskassa, joten reseptejä sikäläisen arjen herkulle on.

Simpukat oli keitetty lyhyesti valkoviinissä, jota oli höystetty hieman kermalla. Makua oli täydennetty oikein hienoksi silputuilla yrteillä. Simpukat nautittiin tuoreen patongin kanssa.



Hyvää oli ja kahteen henkeen koko vadillinen tyhjeni.



Post Mortem

Kaikki simpukoista kirjoittamani on puppua. Noin me yleensä simpukat valmistamme, mutta nyt niitä tuoreita ei saanut mistään. Siis lämmitimme muutamassa minuutissa auki kaksi Lidlin pakastealtaan tarjouksesta 2.49 yksikköhintaan ostettua valmispakastetta.

Lopputulos oli, että simpukat maistuivat ihan yhtä hyviltä, kuin tuoreena keitetyt ja huolella maustetut. E – koodeja oli hieman enemmän, mutta ei niitäkään terveysriskiksi asti. Oli hinta-laatu suhteeltaan jättipositiivinen yllätys, joka saa paikan pakastimestamme yllätysvieraiden varalle.

Jotta huijaus olisi täydellinen, niin vuodenajasta huolimatta söimme jälkkäriksi saksalaisia mansikoita.                            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti