tiistai 24. tammikuuta 2017

Modifioitu pika - karjalanpaisti

No joo. Älä yritä tätä kotona - äläkä ainakaan paremmissa puitteissa.

Eli eilen ruokakaupassa karjalanpaistilihat huusivat minulle Lidlin tiskillä. Pitihän ne ostaa, kun näköpiirissä oli hyvää aikaa hauduttaa maistuva illallinen. Jäi tekemättä. Tänään teki mieli lounasta ja jääkaapissa oli vain eilisen lihapaketti.

Voisihan se onnistua. Lihakimpaleet veitsellä 4 - 6 osaan, jotta ne saa pikakypsytetyksi. Sipulia sekaan ja lihaliemikuutio.


Positiivinen puoli on, että perunoiden kanssa ei voi epäonnistua. Arjen luksusta on puikulaperunat, joita nykyään saa onneksi koko maasta. Ei halvalla, mutta vaikka perunasta maksaa 200% hinnan, niin vuosikulu pysyy kohtuullisena.


Pikaruskistuksen jälkeen otin lihat ja sipulit pannusta. Lisäsin voita ja vehnäjauhoja. Eihän oikeaa karjalanpaistia suurusteta, mutta nyt haudutus kestää puolen yön sijaan vartin, niin jostakin makua on saatava - miksei siis paistetusta vehnäjauhosta.


Muuten en mausteilla kikkaillut, mutta tippa punaviiniä täytyy sopia tähän kastikkeeseen. Tämä ratkaisu oli onnistunut

Reilussa vartissa valmista. Mikä siis meni pieleen?


Perunat olivat hyviä. Kastike maistui hyvälle - oikeastaan tosi hyvälle. Myös lihan maku oli hyvä. Mutta liha oli kuitenkin edelleen karjalanpaisti - lihaa. Vaikka sen pilkkoi, niin osa siitä on kiinni tiukassa rasvassa. Nämä ovat niitä karjalanpaistin parhaita paloja, mutta pikakypsytyksellä ne jäävät koviksi kimpaleiksi.

Eli karjalanpaisti - lihoista saa tehtyä hyvänmakuista nopeasti. Samalla toimintamallilla saa kuitenkin hyvää myös jauhelihasta, kaslerista, naudanpaistista ja porsaan ulko -tai sisäfileestä. Näitä käyttämällä koko kokonaisuus sulaa suuhun. Nyt osa sattumista vaati aktiivista pureskelua.

Eli seuraavan kerran, kun ostan karjalanpaistilihoja, niin varmistan, että minulla on aikaa niitä haudutella. Tehkää ihmiset samoin. Hyvää lihaa on tyhmä käyttää sinnepäin erinomaiseen ruokaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti