sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Ravintola Mamma Maria - Lahti

Suomen paras italialainen ravintola löytyy meiltä Lahdesta. Huomasin viikko sitten, siellä käydessäni, että en ole vielä kertaakaan kirjoittanut Mamma Mariasta.

En tiedä, miten pitkään ravintola on torin kupeella toiminut. Muutin kaupunkiin kymmenen vuotta sitten. Ravintola toimi jo silloin. Kävin ensimmäiset kerrat lounasaikaan ja tilasin lihaa. Virhe. Ravintolassa on hyvät pitsat ja erinomaiset pastat. Rakastumiseni ei siis tapahtunut ensi silmäyksellä. Lisäksi olin alussa harmistunut palvelun ajoittaisesta hitaudesta, sekä satunnaisista sohlauksista tilauksien vastaanotossa.¨Nyt olen tottunut ravintolan toimintatapaan ja nautin siitä.

Tällä kertaa nautiskelijoita oli koko autolasti, sillä kävimme sunnuntaipäivällisellä puolisoni ja 8 - 14 vuotiaiden lasten kanssa. Lapsista nuorimmat tilasivat lasten listalta. Vanhimmat jaksoivat isot, aikuisten annokset. Sopivaa valikoimaa olisi ollut molemmissa. Listoja tutkittiin silti hartaudella.Alkuun ravintola tarjoilee pienen salaatin talon omalla, maistuvalla kastikkeella, sekä runsaassa oliiviöljyssä paistetulla leivällä.


Pääruoaksi nautin San Pellegrinoa ja pinaattista katkarapurisottoa. Ei ehkä kaikkein onnistunein valinta, mutta kuitenkin hyvää.


Hyvästä ruoasta huolimatta parasta ravintolassa on persoonallisen henkilökunnan luoma hyvä tunnelma. Antavat toki ruokarauhan, mutta jaksavat ottaa kontaktia lapsiin ja huolehtivat kaikkien viihtymisestä.

Jälkkärijätskeistä ei ole kuvaa. Ne kuitenkin olivat Mamma  Marian omaa tuotantoa ja hyviä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti