maanantai 16. tammikuuta 2017

Ulkoilua, sämpylöitä, nakkisoppaa ja jälkkäriä

Säät Lahdessa ovat olleet erinomaiset kaikenlaiseen ulkoliikuntaan. Suurperheessä löytyi toimijoita patikointiin, hiihtoon, mäenlaskuun ja luisteluun - ainakin.

Ulkoilupäivinä päivälliseksi sopii lämmin keitto ja uunituoreet sämpylät.

Vaikka mitään ohjeita en blogissani jaa, niin kaksi hyvää niksi sämpylöiden leipomiseen on: Suomalaisen miehen saa syömään salaa kasviksia, kun taikinaan raastaa ihan reilusti porkkanaa. Ei ainakaan haittaa sämpylän makua. Toinen vinkki on taikinan tekeminen paistamista edeltävänä päivänä. Kiireinen ihminen ei muuten ehdi odottamaan nousemista tarpeeksi.


Kun kerran besserwisser päivitystä teen, niin kaksi niksiä myös nakkisoppaan. Kannattaa valita kunnon nakit, halvimpien nakin kaltaisten valmisteiden sijaan. Maussa on eroja. Toinen niksi on sesam - öljy, joka eksoottisuudestaan huolimatta sopii erinomaisesti myös perinteisiin suomalaisiin soppiin.


Jälkkärikakun resepti on mukaillen kopioitu yksikätisen keittokirjasta. Päällä olevat cashew - pähkinät on puolestaan varastettu vanhimman poikani herkkukaapista. Tunnustin tosin rikoksen ja yksi extra - pala riitti kuulemma synnin sovitukseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti