maanantai 12. syyskuuta 2016

Bus Burger

Tuodaan pihaan parikolme vanhaa koulubussia. Rakennetaan niiden sisälle hampurilaisbaari ja sisustetaan paikka jenkkikrääsällä ja ryhdytään myymään hyviä hampurilaisaterioita.

Kuulostaa hyvältä liikeidealta ison kaupungin keskustaan, tai jonkin viihdekeskuksen kupeeseen. Nyt liikeidea oli jalkautettu hylättyyn huoltoasemaan kymmenen kilometrin päähän Lahden keskustasta, ei niin vilkkaan tien varrelle. Mielestäni on vaatinut hurjasti uskoa omaan tekemiseen, että yrittäjä on moiseen ryhtynyt. Uskolla ei tosin ylläpidetä liiketoimintaa kannattavana, siihen tarvitaan asiakkaita. Ainakin eilen sunnuntaina niitäkin oli lähes ruuhkaksi asti. Aterioinnin jälkeen ymmärsin kyllä syyn asiakaspaljouteen. Ruoka oli edullista, annokset jättisuuria ja ruoka oli valtavan hyvää. Siinä kokonaisuudessa persoonallinen sisustus ja tunnelma jäivät sivurooliin.



Valitsin luonnollisen amerikkalaiselta listalta Truckers - burgerin maalaisranskalaisilla. Rahtarihampurilainen tarkoitti hampurilaista, jossa oli vähän kaikkea. Hyvä pihvi, kastikkeita, sipulirenkaita, muna ja maustemakkaroita ja pekonia. Lajissaan hyvää ja kestää tämä vertailua jonnekin asti vailla kategorisointiakin.


Paikka oli siis rakennettu vanhaan huoltoasemaan, siten, että keittiötilat ja palvelutiski oli huoltamolla. Valtaosa asiakkaista oli auringonpaisteen innoittamina terassilla. Me kävimme syömässä bussin sisällä, jonne oli kulku suoraan avatusta huoltamon päätyseinästä. Pihassa oli toiseen bussiin rakennettu jäätelöbaari ja kolmas bussi taisi olla pelkkänä rekvisiittana. Varsinkin lapsille ja nuorille paikka on varmasti mieleenpainuva.



Jotta annoskoosta saa mielikuvan, niin tähän otokseen on aseteltu vanha Iphone antamaan mielikuvaa purilaisen koosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti