perjantai 30. syyskuuta 2016

Helppo illallinen puolivalmisteista

Pitkästä aikaa vapaa viikonloppu. Touhua on ollut yli oman tarpeen. Pitäisi siis tehdä hyvä illallinen vähällä vaivalla. Ei ne ravintoloissakaan kaikkea itse valmista, joten teemaksi illallinen vaivan näöstä oikoen.



Ruokakaupaksi valikoitui tulevaa viikonloppua ajatellen onneksi Karisman Citymarket. Juuri tämän illallisen alkupalat olisi voinut löytyä jostakin muualta paremmin. Pakasteesta löytyi reiluhko snack - box, jossa oli kanaa kolmella tavalla, lämmittämistä vaille valmiina. Maku oli rimaa hipoen ok - tasoista. Dippi eineksestä puuttui. Se tehtiin itse Alpro Go On rahkaan Taffelin valmispussista, lisäten Poppamiehen vampyyrisuolaa.



Taffel tuli avuksi myös pääruokaan. Valkosipuluperunoita piti naudan ulkofileen kylkeen valmistaa. Aikaa olisi kuitenkin kulunut liiaksi, joten päädyimme pakastevahtoehtoon. Puolisen vuotta sitten markkinoille tulleet uunilämmitettävät paksut sipsit nopeuttivat valmitusta. Valmismausteena oli chili- pippuri. Pihvien kermakastike tehtiin kaurakermaan. Laiskuus maksimoitiin käyttämällä valmista viiden pippurin sekoitusta, jotka murskattiin huhmareessa.

Pihvit paistettiin ensin puolitoista minuuttia puoleltaan Lecrosetilla, jotta niihin sai nätit raidat. Sen jälkeen noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä pippurikastikkeessa.


Teemaan kuuluen, jälkkäriksi Pirkka suklaamoussea Pirkka mansikoilla höystettynä. Rekvisiitaksi viinilasi ja kynttilä, niin vaikutelma on todellisuutta parempi. Ei se todellisuuskaan silti huono ollut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti