tiistai 4. lokakuuta 2016

Nyyh -töpossu

Ei tässä nyt aivan kyyneleitä ruveta vuodettamaan, mutta kyllähän se vit - no harmittaa, kun jotakin ei osaa. Edellinen yritys valmistaa nyhtöpossua päätyi välttävään lopputulokseen. Sianniska maistui hyvältä, mutta ei ollut lähelläkään oikeaa koostumusta. Nyt kävi toisinpäin.

Reilun parin kilon niskapala oli alunperin tuotu Virosta laivalla, joten kylmäketju ei välttämättä ollut katkeamaton ennen kotona tapahtunutta pakastamista. Tällä tuskin oli heikentävää vaikutusta, mutta selittelee ne urheilijatkin.

Sulatuksen jälkeen pyörittelin ja uitin lihaa jonkin aikaa mausteöljyssä, eli jonkinlaisessa marinadin tapaisessa. Sen jälkeen pintamaustoin runsaasti. Mausteina oli valkosipulijauhetta, paprikaa, valkopippuria ja suolaa.

Sen jälkeen tapahtui se ainoa oikea toimenpide. Uuniin 125 asteelle noin 7 tunniksi. Aika oli riittävä kypsentämään lihan ylikypsäksi. Netissä lukee miedompia lämpötiloja, mutta  minä en yhden yön odotuksella ole saanut possua matalammissa lämpötiloissa ylikypsäksi.

Nyt lopputulos oli juuri oikean kypsä ja mielestäni hyvännäköinen. Valitettavasti se olemus ei ole lihassa tärkeintä. Mieluummin syön rumaa, mutta maukasta lihaa. Nyt liha ei ollut maustunut sisältä ollenkaan. Se siis näytti hyvältä ja maistui uudelleen pintasuolattuna ja pippuroituna kohtalaiselta, mutta ilman lisämausteita makua ei ollut.

Kyllä minä vielä kerran yritän. Silloin säilytän lihaa piiitkään vahvassa marinadissa ja paistan kuten nyt. Ja hankin varmuuden vuoksi eineksiä jääkaappiin, jotta kestän tulevan tappion kunnialla

                                      




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti