maanantai 17. lokakuuta 2016

Oikea aika kasvissose(keitolle)

Lahden ruokaosuuskunta ROk on ylittänyt palvelunsa tänä vuonna. Ensimmäiset pienet sadot tulivat varhain kevätkesästä ja pian sen jälkeen sato-osuuden osakkaat ovat saaneet kantaa ison korillisen itse viljeltyjä vihanneksia ja juureksia kerran viikossa kotiin.

Viime viikolla oli viimeinen sadonjako. Syksyn ilmat viilenevät. Parempaa aikaa kasvissosekeiton valmistamiselle ei siis ole. Seuraavat raaka-aineet pöydälle ja kokkaamaan:



Keiton raaka-aineina oli siis porkkanoita, palsternakkaa, nauriita ja purjoa. Kaikki luomua. Aineet veteen ja kiehumaan osin kypsäksi, osin ylikypsäksi ja sekoittimella soseeksi. Mausteiksi yrttejä, valkosipulisuolaa, valkopippuria ja salviaa. Keittämisen jälkeen tehosekoittimella soseeksi. Tämän jälkeen olisi voinut lisätä kermaa, tai muuta, mutta tarkoitus oli tehdä itselle kompakti lounas, joten jätin soseen ylikiinteäksi, enkä lisännyt mitään. Paitsi luomupersiljaa koristeeksi.


No, oli tämä ihan ok makuista - vielä kun olisi ollut vaikka lihapullia kylkeen. Ihminen on pohjimmiltaan metsästäjä ja keräilijä, eikä sellainen tarvitse aina lihaa, kalaa, tai kanaa. Niin se varmaan on, enkä tarvinnut. Illalla kuitenkin ajan nakkikioskille. Täällä meillä Lahdessa on sellainen tuotem kuin lihamuki myynnissä. Siinä on vain lihaa, eikä mitään vegaanista till. Ei sitäkään joka ilta voi syödä, mutta jos vaikka seuraavan kerran ottaisin kasvisruokaa lihamukilla, niin kenellekään ei tule kiukuttelustani paha mieli.

Minä siis yritin kasvisruokaa. Yritinkö tarpeeksi? En jaksa analysoida


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti