tiistai 26. heinäkuuta 2016

Helppoa savukalaa

Helppoa savukalaa        

           

Savustaminen on helppo tapa tehdä hyvää ruokaa. Hifistelijät painottavat mietoa tulta ja hillittyä lämpöä. Oli grilli tämän savustuksen aikana hetken hillitty, kun puiden lisääminen hieman unohtui. Alussa ja lopussa tulta oli enemmän. Pilalle savustusta ei saa menemään, kunhan nuotio ei kokonaan jää tekemättä. Väitän, että savustuksella ja junamatkalla on paljon yhteistä. Junalla pääse perille, käytti sitten paikallisjunaa, tai Pendoliinoa.



Kala oli samasta Lidlin altaasta, mistä oli parinviikontakainen kotona toteutettu savustuspussikokeilu. Valmiiksi maustettu merilohi ostettiin noin kympin hinnalla. Savustimeen piti laittaa neljä sokeripalaa ja kaksi lapsen kourallista leppälastuja. Lapsen kourallisia siksi, että savustuksen toteutti herra 11 – vuotta. Savustuslaatikko grilliin heti, kun tuli oli valmistettu ja 35 minuutin odottelun jälkeen pääruoka oli valmis.


Jälkkäriksi kymmenvuotiaan Cotton Du Tulearin synttärikakku mökkitien vadelmista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti