Helppoa savukalaa
Savustaminen on helppo tapa tehdä hyvää ruokaa. Hifistelijät
painottavat mietoa tulta ja hillittyä lämpöä. Oli grilli tämän savustuksen
aikana hetken hillitty, kun puiden lisääminen hieman unohtui. Alussa ja lopussa
tulta oli enemmän. Pilalle savustusta ei saa menemään, kunhan nuotio ei
kokonaan jää tekemättä. Väitän, että savustuksella ja junamatkalla on paljon
yhteistä. Junalla pääse perille, käytti sitten paikallisjunaa, tai Pendoliinoa.
Kala oli samasta Lidlin altaasta, mistä oli
parinviikontakainen kotona toteutettu savustuspussikokeilu. Valmiiksi maustettu
merilohi ostettiin noin kympin hinnalla. Savustimeen piti laittaa neljä
sokeripalaa ja kaksi lapsen kourallista leppälastuja. Lapsen kourallisia siksi,
että savustuksen toteutti herra 11 – vuotta. Savustuslaatikko grilliin heti,
kun tuli oli valmistettu ja 35 minuutin odottelun jälkeen pääruoka oli valmis.
Jälkkäriksi kymmenvuotiaan Cotton Du Tulearin synttärikakku
mökkitien vadelmista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti