tiistai 19. heinäkuuta 2016

Lohisoppaa ja Pokemoneja

Ravintola Vanha Viiala Myllykoskelta on noussut vaivihkaisesti yhdeksi suosikkiravintolakseni. 



Käyn Myllykoskella töideni vuoksi noin parin viikon välein ja yleensä lounasaikaan. En muista milloin olisin päässyt Vanhan Viialan ohi pistäytymättä lounaalla. Iltaisin pubina palveleva ravintola tarjoaa lounasaikaan edullisista raaka-aineista tehtyä yksinkertaista ja konstailematonta ruokaa. Mikään muu tuskin toimisikaan verotietojen mukaan yhdessä matalimman tulotason pikkukylässä.


Lihakeitto ravintolassa on erinomaista, muulloin ruoka on vain hyvää. Niin oli myös tänään, kun valittavana oli makaronilaatikko, tai lohikeitto. 



Kymen lounasravintoissa ei yleensä paljoa keskustella. Usein lounaan yhteydessä saa lukea Kouvolan Sanomat ja Iltapäivälehdet hiljaisuuden vallitessa. Pokemon brändi on niin vahva, että se rikkoi hiljaisuuden myös täällä. Henkilökunnan äiti ja tytär opettivat ruokailijoita miltei himoon yltävän innon vallassa pelin saloihin. Lähin pokestoppi olisi ollut kuulemma ihan kivenheiton päässä ja sinne ehtisi pistäytymään jopa asiakaspalvelun lomassa. Kouvolan Sanomien lehtiuutinen referoi Pokeryhmien kiertävän yhteisöllisesti stoppien ja Gymien perässä Helsingissä ja Tampereella. Ei täällä kehitysalueellakaan kaukana trendeistä olla. En jäänyt seuraamaan, veikö henkilökunta ravintolan ruokailijat lähimmälle stopille, vai pääsivätkö asiakkaat minun tavoin töihin pakoon…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti