Mökkiaamiaisena grillipihvejä salaattipedillä. Mukavaa ja
helppoa.
Jos mökillä syödään kalaa, niin sen pitää olla itse
kalastettua. Näin juhlavasti olen joskus julistanut, mutta onneksi puolisoni
lipsuu tästä. Etäpäivää tehdessä kalastamaan ei ehdi, mutta kala on silti hyvä
eväs lounaalle. S – Marketin matalikolta löytyi tuoreen tuoksuista
siikafilettä, joka myös maistui erinomaiselta. Marketin kasviksista koottu
salaatti sen sijaan maistui puulta, kun oli jo ehtinyt luomulähiruokaan tältä
osin tottumaan. Keskiviikkoon asti pitää pärjätä ennen seuraavaa sadonjakoa.
Illaksi kotiin huomista työpäivää varten. Jääkaappi on
tyhjä, joten suunnitelmana ostaa mukavalta K – kauppiaalta Ahtialasta
grillattuja broilerinkoipia. Saavuin kuitenkin liian myöhään ja lämpövitriinissä
oli vain uunimakkaroita. Niiden ulkoinen olemus oli sellainen, että kohta nekin
kävelisivät lämpökaapista omin avuin pois.
Ruokaa en kuitenkaan rupea laittamaan, joten parikymmentä
peruutusaskelta eineshyllyä kohti. Atrian tädin makaronilaatikkoa ja Helsingin
Kauppiaiden lihapullia muistuttavia leivonnaisia matkaan ja kohti kotiliettä.
Voita pannulle ja paahdettua sipulia sekaan (tuoreet oli viety mökille), sekä
runsaasti vampyyrisuolaa muuttamaan maku kieltä polttavaksi. Tähän annokseen
kulminoituu kaikki se, mistä valmisruokia kritisoidaan, mutta sopivan harvoin
kokeiltuna maku on ihan ok.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti