tiistai 19. heinäkuuta 2016

Salaattia, paistettua siikaa ja einesmättöä


Mökkiaamiaisena grillipihvejä salaattipedillä. Mukavaa ja helppoa.



Jos mökillä syödään kalaa, niin sen pitää olla itse kalastettua. Näin juhlavasti olen joskus julistanut, mutta onneksi puolisoni lipsuu tästä. Etäpäivää tehdessä kalastamaan ei ehdi, mutta kala on silti hyvä eväs lounaalle. S – Marketin matalikolta löytyi tuoreen tuoksuista siikafilettä, joka myös maistui erinomaiselta. Marketin kasviksista koottu salaatti sen sijaan maistui puulta, kun oli jo ehtinyt luomulähiruokaan tältä osin tottumaan. Keskiviikkoon asti pitää pärjätä ennen seuraavaa sadonjakoa.



Illaksi kotiin huomista työpäivää varten. Jääkaappi on tyhjä, joten suunnitelmana ostaa mukavalta K – kauppiaalta Ahtialasta grillattuja broilerinkoipia. Saavuin kuitenkin liian myöhään ja lämpövitriinissä oli vain uunimakkaroita. Niiden ulkoinen olemus oli sellainen, että kohta nekin kävelisivät lämpökaapista omin avuin pois.  Ruokaa en kuitenkaan rupea laittamaan, joten parikymmentä peruutusaskelta eineshyllyä kohti. Atrian tädin makaronilaatikkoa ja Helsingin Kauppiaiden lihapullia muistuttavia leivonnaisia matkaan ja kohti kotiliettä. Voita pannulle ja paahdettua sipulia sekaan (tuoreet oli viety mökille), sekä runsaasti vampyyrisuolaa muuttamaan maku kieltä polttavaksi. Tähän annokseen kulminoituu kaikki se, mistä valmisruokia kritisoidaan, mutta sopivan harvoin kokeiltuna maku on ihan ok.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti