keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Saaristolaispöytä Hangon Origossa


Pitkän historian omaava Ravintola Origo sijaitsee kauniilla paikalla meren äärellä Satamakadulla, kuten muutkin makasiiniravintolat. Tänä vuonna en hangossa ehtinyt yhtä päivää pidempään viettämään, joten kaikissa aktiviteeteissä oli hieman läpijuoksun henkeä. Halusin kuitenkin viedä puolisoni ehkä kaupungin tunnetuimpaan ravintolaan mahdollisimman perinteiselle lounaalle.
Perinteikkyys koki ensimmäisen kolauksen, kun saimme terassilla ruokalistat luettavaksi tabletilla. Kätevää, joskaan en ole varma sopiiko se juuri näihin puitteisiin. Ruutua ei tarvinnut kauaa tuijottaa, kun jo ravintolaan istuessa tiesi, mitä haluaa.



Hangon ravintoloille on tyypillistä, että ne kaikki haluavat tarjota juhlavana alku – tai pääruokana kylmän Saaristolaispöydän. Hyviä kattauksia on varmasti muuallakin. Harvoin, mutta säännöllisesti Hangossa vierailevalle, Origon pöytä on kuitenkin se juttu.



Tarjolla oli noin 30 erilaista meren antimiin painottuvaa ruokalajia. Niistä erityismaininnan ansaitsee kalastaja Tage Gustafssonin sillit ja silakat, joiden maku ja tuoreus ovat lajissaan parasta, mitä olen koskaan syönyt. Myös kaikki muut antimet, itse paistettua saaristolaisleipää myöden olivat hyviä.




Netissä jonkin verran kritiikkiä saanut tarjoilu toimi asiakasta arvostaen ja hyvin, tosin ilman superlatiiveja. 30 euroa kylmästä lounasruoasta on paljon. Oliko se liikaa? Mielestäni kerran vuodessa ruokailtuna hinta ei ollut kallis, sillä osa ruoasta oli kerrassaan erinomaista. En kuitenkaan olisi seuraavana päivänä enää valinnut samaa ravintolaa, sillä Hangossa on myös muita hyviä ja persoonallisia paikkoja, joissa on hyvää ruokaa.

Jutun ylempi kuva on lainattu hangon matkailun sivuilta. Lautaskuva on oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti