Pitkän historian omaava Ravintola Origo sijaitsee kauniilla
paikalla meren äärellä Satamakadulla, kuten muutkin makasiiniravintolat. Tänä
vuonna en hangossa ehtinyt yhtä päivää pidempään viettämään, joten kaikissa
aktiviteeteissä oli hieman läpijuoksun henkeä. Halusin kuitenkin viedä
puolisoni ehkä kaupungin tunnetuimpaan ravintolaan mahdollisimman perinteiselle
lounaalle.
Perinteikkyys koki ensimmäisen kolauksen, kun saimme
terassilla ruokalistat luettavaksi tabletilla. Kätevää, joskaan en ole varma
sopiiko se juuri näihin puitteisiin. Ruutua ei tarvinnut kauaa tuijottaa, kun
jo ravintolaan istuessa tiesi, mitä haluaa.
Hangon ravintoloille on tyypillistä, että ne kaikki haluavat
tarjota juhlavana alku – tai pääruokana kylmän Saaristolaispöydän. Hyviä
kattauksia on varmasti muuallakin. Harvoin, mutta säännöllisesti Hangossa
vierailevalle, Origon pöytä on kuitenkin se juttu.
Tarjolla oli noin 30 erilaista meren antimiin painottuvaa ruokalajia.
Niistä erityismaininnan ansaitsee kalastaja Tage Gustafssonin sillit ja
silakat, joiden maku ja tuoreus ovat lajissaan parasta, mitä olen koskaan
syönyt. Myös kaikki muut antimet, itse paistettua saaristolaisleipää myöden
olivat hyviä.
Netissä jonkin verran kritiikkiä saanut tarjoilu toimi asiakasta
arvostaen ja hyvin, tosin ilman superlatiiveja. 30 euroa kylmästä lounasruoasta
on paljon. Oliko se liikaa? Mielestäni kerran vuodessa ruokailtuna hinta ei
ollut kallis, sillä osa ruoasta oli kerrassaan erinomaista. En kuitenkaan olisi
seuraavana päivänä enää valinnut samaa ravintolaa, sillä Hangossa on myös muita
hyviä ja persoonallisia paikkoja, joissa on hyvää ruokaa.
Jutun ylempi kuva on lainattu hangon matkailun sivuilta. Lautaskuva on oma.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti